Effektivt ledarskap - Konsten att prestera utan stress och press i tider av förändring

Vi är specialiserade på att hjälpa duktiga chefer och entreprenörer att bli exceptionella ledare. Tillsammans med endast nio andra ledare får du unik kunskap om hur du alltid kan prestera på topp. Hur du oavsett omständigheter kan behålla ditt lugn, fatta de bästa besluten och samtidigt få dina medarbetare att älska sina jobb.

Välkommen till workshopen Effektivt ledarskap den våren 2018 i Stockholm. Workshopen är begränsad till 10 personer - anmäl ditt intresse nu!

Bäste ledare,
Upplever du samma sak som vi? Att ledare får större och större ansvar samtidigt som förväntningarna på dem ökar. Är det ens möjligt att alltid behålla ditt lugn, din beslutskapacitet och din kreativitet när arbetet upplevs som en virvelvind? Det kanske känns osannolikt, men efter att ha hjälpt ledare i både små och stora företag i mer än 15 år så kan vi med gott samvete säga . . . JA, det är möjligt!

Att alltid vara ditt bästa jag oavsett omständigheterna kan upplevas som svårt, men det finns sätt att nå det tillstånd då du har full förståelse och klarhet över situationen så du kan ta det absolut bästa beslutet för dig och företaget.

Om du känner igen dig i en eller flera av punkterna är denna workshop för dig:

 • Du anser att de anställda skulle kunna engagera sig mer och ta större ansvar i sina roller
 • Känner att du blir påverkad av negativa situationer och människor
 • Det finns konflikter på jobbet som känns svårlösta
 • Har svårt att ibland balansera jobb och fritid
 • Du upplever stress och press i din roll
 • Jobbet är inte hela tiden så kul som du skulle vilja att det var
 • Känner att du provat alla tekniker och metoder som du vet men inte fått de resultat du önskat

Genialiteten finns i enkelheten och när vi får nya insikter kan det som tidigare upplevdes som svårt plötsligt kännas självklart och enkelt vilket leder till att saker och ting nu sker utan ansträngning.

Det är egentligen ingen hemlighet

Efter avslutade studier var det många av kamraterna på högskolan som satsade på att göra ”kometkarriär”. Två av dem hade liknande bakgrund, samma utbildning, samma förutsättningar och väldigt lika möjligheter att skapa det liv de ville ha. I deras fall handlade det om ett omväxlande och utvecklande arbete, där de kunde skapa väl fungerande team som tillsammans hade riktigt kul samtidigt som de gjorde stordåd.

För några år sedan sprang dessa två ledare på varandra igen. De var fortfarande lika. De bodde i villaförorten med sina familjer, hade barn, satsade båda på sina karriärer. De hade haft olika uppdrag i både mindre och större organisationer och klättrat vidare i sin karriärer.

Men det fanns en stor skillnad . . .

En av personerna jobbade 50-70 timmar i veckan, kände sig ständigt stressad, upplevde ofta konfliktsituationer på jobbet och tyckte också att medarbetarna borde engagera sig mer och ta ett större ansvar i sina roller. Han tyckte aldrig att tiden räckte till och hade ofta dåligt samvete för det han tyckte han borde hinna med i jobbet och med familjen. På jobbet var det för många möten där det som beslutades oftast fick genomföras på ”egen tid”, vilket allt för ofta var kvällstid eller helger. Kvällstid var ofta den enda tiden när han kunde jobba själv då dagarna ständigt var fulla av brandkårsutryckningar.

Dessutom var det vissa beslut som aldrig löstes på riktigt, det var vissa medarbetare som ständigt låg i konflikt med varandra och löstes en konflikt så dök nästa upp direkt. Han tyckte att medarbetarna borde engagera sig mer och ta större ansvar så att han skulle slippa dubbelkolla allt och ha koll på att varenda process och aktivitet fortlöpte som den skulle.

Den andra hade max 40 timmars arbetsvecka och samtidigt gott om tid att planera för företagets framtid och utveckling. Han hade väl fungerade självgående team med engagerade, kreativa och glada medarbetare. Tiden räckte till för det som skulle göras utan stress. Han tyckte att han hade världens bästa team som tänkte självständigt, som hela tiden låg ett steg före så att det inte ens hann uppstå några svåra problem eller överraskningar. Han kände att han kunde både må bra, vara lugn och prestera samtidigt. Kort sagt, han var tillfreds med livet och lycklig både på jobb och privat.

Vad gjorde skillnaden?

Nu funderar du kanske varför två till synes lika ledare kan få så olika resultat fastän omständigheterna verkar vara desamma?

Ja, det handlar inte om intelligens, hårt arbete eller tur. Och det handlar heller inte om att den ena vill mer än den andra.

Den enda skillnaden ligger i hur varje person tar vara på de förmågor som han eller hon redan har. Att båda redan egentligen har det som behövs för att vara riktigt bra ledare men det är bara en av dem som har tagit reda på hur han ska använda sig av dem på bästa sätt.

Den första personen hade hela sin karriär varit fokuserad på att få bra resultat, kämpat och slitit för att hela tiden nå de uppsatta målen. Den andra hade tagit sig tiden att ta reda på vad som ligger bakom bra resultat. Hur han genom att skapa förståelse för hur vi människor och våra tankar fungerar på ett enkelt sätt kan komma åt vår naturliga kreativitet, samverkan och glädje. Hur vi får tillgång till alla de saker som, vid alla tillfällen oavsett omständigheter, skapar bra resultat.

Hur vill du ha det?

Berättelsen ovan kommer att upprepas för tusentals ledare under de närmsta månaderna. Många ledare kommer fortsätta att kämpa och slita för de tror att enda vägen till framgång är hårt arbete. De kommer fortfarande att få resultat men inte utan stress och press. Jobbet kommer att stjäla onödig energi som istället kunde lagts på glädje med familj, vänner och fritidsintressen.

Men en del av ledarna som fått nog av stress och press kommer att göra saker och ting annorlunda . . .

De här ledarna kommer att:

 • lägga tid på att utveckla sig själva, genom att öka sin förståelse för hur vi egentligen skapar resultat utan att kämpa och slita
 • ta reda på hur de kan agera lugnt och stressfritt oavsett omständigheterna
 • lära sig hur de kan agera av inspiration istället för desperation
 • lära sig hur de själva och medarbetarna blir mer kreativa
 • förstå hur de tar sig till ”zonen” och agerar därifrån oavsett situationen
 • inse att de kan undvika andras negativitet
 • lära sig hur de alltid kan lita på sina beslut i bästa tillstånd

Och det bästa av allt: De här ledarna kommer inte att jobba hårdare än de andra. Men . . . 
De kommer att ha mycket roligare, må bättre och samtidigt göra bättre resultat!

Med andra ord så är slutsatsen ifrån berättelsen ganska enkel:

Det bästa sättet att få gladare medarbetare och bättre resultat är inte att jobba hårdare … utan att utveckla ditt ledarskap.

Att hitta det enkla i det till synes svåra är vad vi har hållit på med i mer än 20 år. Var och en på sitt håll har vi arbetet som ledare och studerat personlig utveckling för att hitta nycklarna till framgångsrikt ledarskap och företagande. Vad är det som gör att vissa organisationer går framåt med glädje och passion medan andra kämpar och inte kommer så långt som de önskar.

Våra kunder har upplevt en mängd olika saker:

En av våra kunder var trött både kunder och anställda. Han tänkte sälja sitt företag men tänkte om och femdubblade istället vinsten på bara ett år…

En vd lärde sig att hantera sina tankar, konflikter och alla anställda så att han minskade sin arbetstid med 30% bara genom att förstå hur han skulle agera annorlunda …

En annan såg till att ha mer kul på jobbet och ökade hela företagets omsättning med 43% samtidigt som lönsamheten ökade…

Vill du också ha mer kul, bättre resultat och gladare anställda?

Tänk om det är lättare att få helt nya resultat i livet än du tror. Tänk om våra nuvarande tankar ”lurar oss”. Att vi genom att förstå hur vi tänker idag kan släppa det som inte tar oss dit vi vill och automatiskt, utan ansträngning, få till oss nya tankar som gör det. Att få bättre tillgång till vår naturliga kreativitet, glädje och fantasi. Kort sagt: att du bättre använder din potential som du redan har. Din potential som är mer än tillräcklig för att bli en fantastisk ledare med nöjda och engagerade medarbetare, där ni har kul och tillsammans skapar ett bra och lönsamt företag med sunda värderingar.

Om du känner igen dig i en eller flera av påståenden nedan är denna workshop för dig:

 • Du upplever stress och press i din roll
 • Du anser att de anställda skulle kunna engagera sig mer och ta större ansvar i sina roller
 • Känner att du blir påverkad av negativa situationer och/eller människor
 • Har svårt ibland att balansera jobb och fritid
 • Jobbet är inte hela tiden så kul som du skulle vilja att det var
 • Känner att du provat alla tekniker och metoder som du vet men inte fått de resultat du önskat

Det här kommer du att märka veckorna efter workshopen

 • Du påverkas inte så allvarligt av dina omständigheter, utan kan i lugn och ro prioritera ditt arbete
 • Du är oftare i ”zonen”, där allting är enkelt och du gör det du ska utan ansträngning
 • Dina medarbetare tar plötsligt ett större ansvar för sina arbetsuppgifter och trivs mycket bättre
 • Du ser klarare på problem och fattar både snabbare och bättre beslut
 • Du har energi kvar till det som är viktigt när alla måsten är avklarade

Och du kommer att märka en sak till …

Jag kan inte säga när. För de flesta händer det under den första eller andra dagen i workshopen, eller det kan ta några veckor. Men det kommer att hända. Det garanterar jag. Det kallas för…

Ditt ”insiktsfulla ögonblick”

Det är magiskt eftersom du börjar se alla spännande förändringar som händer i ditt liv, ledarskap och dina resultat. Du stannar upp. Du känner efter. Och du ler.

Varför? Två skäl: För det första så försvinner alla tveksamheter och skepsis du haft om allt du lärt dig eftersom du märker att det fungerar. För det andra ser du en otroligt ljus framtid uppenbara sig.

Ditt insiktsfulla ögonblick kanske händer när du tittar på månadens försäljningssiffror och ser att de är avsevärt högre jämfört med förra månaden. Eller när du kommer till kontoret med full att göra-lista bara för att märka att hälften redan är gjort av dina engagerade medarbetare. Eller när du stegar in på kontoret och kunder som leende möter dig och tackar för er fantastiska service. Eller när du märker att gnabbet och konflikterna plötsligt har upphört. Jag vet inte när, bara att det kommer att hända.

De senaste 15 åren har vi båda varit rådgivare, inspiratörer och utbildare åt både stora och små företag. Vi har hjälpt dem att förstå hur de tänker och hur enkelt det kan vara att nå helt nya resultatnivåer, samtidigt som de jobbar mindre och upplever mindre stress. Vi har själva jobbat på båda sätten, dels där vi har fått kämpa oss till resultat, men också där vi uppnått fantastiska resultat med enkelhet och glädje. Och det är det vi vill dela med oss av till dig!

Var och när?

Hösten 2019: Anmäl ditt intresse här!

Plats: Stockholm
Tid: 09:00-16:00
Pris: 14 900 kr exkl moms

All detta ingår:

 • två dagars workshop med Ola, Anette och nio andra ledare
 • lunch
 • för- och eftermiddagsfika + frukt
 • en timmes personlig uppföljning via telefon med Ola eller Anette

Anmäl ditt intresse här!

Vi önskar dig varmt välkommen till två heldagar som helt kan ändra din syn på dina tankar, livet, framgång, resultat och lycka för alltid.

Välkommen!

Ola och Anette
Mera mål AB

PS. Detta är din chans att få en helt ny kontroll över ditt liv. Du kommer att uppleva att stress och oro bara försvinner, för all framtid. Bara för att du lär dig förstå dina tankar, känslor och handlingar på ett helt nytt sätt. Men du måste bestämma dig nu eftersom det är begränsat till 10 deltagare. Anmäl dig därför idag och säkra din plats.

Vad våra tidigare deltagare säger:

Många utbildningar har jag gått men denna ”slår högt"
”Det är något speciellt när tankar och funderingar till slut blir till insikter… Jag har i två dagar deltagit i en annorlunda, enkel och oerhört kraftfull Ledarskapsutbildning. Många utbildningar har jag gått men denna ”slår högt.”
- Anders Nordström, Art of Running

Vetskapen att jag inte behöver göra mera
”Detta är första gången som jag åker hem från en ledarskapsutbildning med vetskapen att jag inte behöver göra mera. Jag kan göra mindre men med bättre resultat.”
- Roine Aronsson, Gundes färg

Allt från mitt privatliv till mitt företagsliv har blivit enklare och mindre stressande
”Kursen Effektivt ledarskap har ändrat allt. Jag känner mig mer avslappnad, har mer glädje. Allt från mitt privatliv till mitt företagsliv har blivit enklare och mindre stressande. Du får en annan attityd till dig själv, dina problem och dina möjligheter när du går den här kursen. Du får också en mer avslappnad relation med dina medarbetare, dina vänner och din familj.”
- Alex Stendahl, VD, Infosolutions AB

Inte på ett kaxigt sätt, men på ett avslappnat och glatt sätt
”Jag gillade verkligen Effektivt ledarskap, liksom alla de kurser som jag har varit med Ola. Denna kurs var annorlunda men eftersom det gav mig 3 enkla verktyg som jag kan använda i min vardag för att fatta bättre beslut, vara mer kreativ och agera på saker som händer utan att bli stressad. Kursen gjorde att jag känner mig mycket mer självsäker och stark nu. Inte på ett kaxigt sätt, men på ett avslappnat och glatt sätt. Många saker känns inte längre så allvarliga. Jag har en annan inställning till livet och jobbet. Det känns ännu roligare, mer äventyrligt och enklare på alla sätt.”
- Knut Ander, VD, Elit

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
804
815
817